• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κάρυστο

 Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Ιατρών σημειώθηκε στην πυρκαγιά που μαίνεται από το πρωί στην Κάρυστο στη νότια Εύβοια, απειλώντας σπίτια.

Νωρίτερα από την Πυροσβεστική είχε γίνει γνωστό ότι φωτιά στην περιοχή Φυγιά Καρύστου οριοθετήθηκε. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρείχαν νωρίτερα και 2 Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός. Λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν τα ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιά Καρύστου στην Εύβοια, το πρωί της Δευτέρας, δεν ήταν η πρώτη που εκδηλώθηκε φέτος στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι υποψίες για τα αίτια της πυρκαγιά στρέφονται στο ενδεχόνμενο του εμπρησμού, καθώς κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο υπήρξαν πολλές ακόμα εστίες φωτιάς στην Κάρυστο, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έγιναν γνωστές γιατί κατασβέστηκαν γρήγορα πριν πάρουν έκταση.

Μεγαλύτερη έκταση είχε πάρει η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει εκεί στις 22 Ιουλίου, όταν εστία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην πόλη της Καρύστου. Η Πυροσβεστική πάντως δεν ανησυχεί τόσο για τη νότια Εύβοια όσο για την κεντρική, καθώς εκεί υπάρχουν δάση με πεύκα και πυκνή βλάστηση.

Ήδη από νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Κοκκίνη, Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών καθώς και το Μαρμαρί μετά από μήνυμα του 112. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη όπου προξένησε ζημιές σε σπίτια.

Όσον αφορά την εκκένωση του Μαρμαρίου που ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους, διευκρινίστηκε ότι αφορούσε τα πρώτα σπίτια στην άκρη της περιοχής που βρίσκονται μέσα στο δάσος.

Παράλληλα η Τροχαία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. Νωρίτερα σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στο Μαρμάρι όμως η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με το evima.gr έχει επανέλθει κανονικά στην περιοχή.