• 28 Οκτωβρίου, 2020

Με παλμό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

 Με παλμό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν δίνοντας ραντεβού στο άγαλμα Βενιζέλου, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τον αναγκαίο παλμό.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την ιστορική απόφαση: Ποιοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή

Κρατώντας πανό όπως «της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες, ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», οι διαδηλωτές, που άρχισαν να συρρέουν στο σημείο από νωρίς το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

   Στη συνέχεια, με φοιτητές και μαθητές στην κεφαλή, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και ζητώντας να επιβληθούν ποινές φυλάκισης στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

   Η πορεία κινήθηκε από τις οδούς Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή, πέρασε από την πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε έξω από το Διοικητήριο, με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» να κυριαρχεί.

   «Η σημερινή απόφαση είναι η αρχή, ο αγώνας δεν σταματά, ίσα ίσα πρέπει να δυναμώσει», ανέφεραν οι διαδηλωτές και κάλεσαν τον κόσμο στο συλλαλητήριο καταδίκης της Χρυσής Αυγής, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 19:00, στο μνημείο Λαμπράκη.