• 1 Αυγούστου, 2021

Με νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απειλεί ο Τσαβούσογλου

 Με νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απειλεί ο Τσαβούσογλου

Την προκλητική ρητορική των τελευταίων ημερών συνεχίζει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτή τη φορά από τα Κατεχόμενα.

Ο Τσαβούσογλου απείλησε να στείλει και πάλι σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

«Αυτό που πρέπει να συμβεί η δίκαιη κατανομή εσόδων. Οι τρεις προτάσεις της ΤΔΒΚ (Ψευδοκράτους) παραμένουν στο τραπέζι. Η ΕΕ και ο ΟΗΕ πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για τη δίκαιη κατανομή. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα, όπως το έχουμε κάνει. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό. Τότε, στις περιοχές που μας έχει παραχωρήσει άδειες η ΤΔΒΚ, θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα και δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της ΤΔΒ» ανέφερε.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επεσήμανε πως ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την Κύπρο είναι άσκοπος προς το παρόν, καθώς ο απεσταλμένος δεν έχει καμία σχέση με την επίλυση της σύγκρουσης στο νησί.