• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Με νέα ηγεσία το υπουργείο Τουρισμού κλείνει την καλοκαιρινή σεζόν και μπαίνει σε ένα απαιτητικο Φθινόπωρο

 Με νέα ηγεσία το υπουργείο Τουρισμού κλείνει την καλοκαιρινή σεζόν και μπαίνει σε ένα απαιτητικο Φθινόπωρο

Έχοντας στο τιμόνι του τον Βασίλη Κικίλια, τον πρώην υπουργό Υγείας, το υπουργείο Τουρισμού μπαίνει σε μια νέα διαδρομή, με τη υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη να παραμένει στη θέση της ως αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

Στόχος για τον κ.Κικίλια είναι να συνεχιστεί η εξέλιξη που έχει επιτευχθεί και να αξιοποιηθεί η υποδομή που υπάρχει ώστε να δομηθεί με όρους μέλλοντος το νέο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Μπαίνοντας στο Φθινόπωρο τα πράγματα αναμένεται να είναι διαφορετικά και ο προβληματισμός για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός και δη στα αστικά κέντρα, είναι έντονος.

Ωστόσο, παρά την πανδημία ο Ιούλιος και ο Αύγουστος “έσωσαν” την παρτίδα σε πολλούς όχι μόνο δημοφιλείς αλλά και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.

Εκτός από τους τουρίστες του εξωτερικού ενισχυθηκε και ο εσωτερικός τουρισμός με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού που παρατάθηκε και για το 2021. Το πρόγραμμα, που προσφέρει διαμονή έως 4 ήμερων ή εναλλακτικά τουριστικές υπηρεσίες μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, εμφανίζει, κατά την φετινή χρονιά, ιδιαίτερα αυξημένη εξαργύρωση των παρεχόμενων voucher του σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου εξαργυρώθηκαν 47.170 voucher που αντιστοιχούν σε 99.950 ωφελουμένους, ενώ οι αριθμοί για το σύνολο της χρονιάς πέρυσι ανέρχονταν μόνο σε 23.840 vouchers και 46.945 ωφελουμένους.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.