• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Με διαχωριστικό προστασίας τα ταξί για προστασία από τον κοροναϊό

 Με διαχωριστικό προστασίας τα ταξί για προστασία από τον κοροναϊό

Ταξί με διαχωριστικό των δύο μπροστινών θέσεων θα μπορούν να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.

Το υπουργείο άναψε το πράσινο φως ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν τα διαχωριστικά που ζητούσαν οι επαγγελματίες του κλάδου στην καμπίνα για λόγους προστασίας από τον κοροναϊό.

Με αυτή την απόφαση ορίζεται η δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του COVID-19 (κοροναϊού).

Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. Οχήματος, – όπως επισημαίνεται – η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι και την περίοδο της σταδιακής άρσης των μέτρων που διανύουμε στα ταξί μπορεί να επιβαίνει μόνον ένας επιβάτης (πλην του οδηγού) εξαιρουμένων των περιπτώσεων συνοδεία ανήλικων τέκνων ή ατόμων για ιατρικούς λόγους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.