• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

 Μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο πλαίσιο της οποίας αλλά και πλαισίωσε τα καλλιτεχνικά δρώμενα και την συναυλία. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και συνεχίστηκε με πορεία προς στο Σύνταγμα

«Απλήρωτη εργασία στο σπίτι στη δουλειά υπόδουλες μας θέλουν τα αφεντικά», «Σιωπή σημαίνει συνενοχή καμία ανοχή σε κάθε σεξιστή», «Τέλος στο φόβο, τέλος στη σιωπή δική και ισόβια σε κάθε βιαστή», «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη καμία άλλη δολοφονημένη», φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Το «παρών» έδωσαν συλλογικότητες, σωματεία, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κάλεσμα είχαν απευθύνει μεταξύ άλλων συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ (ΠΣΥΠ ΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), το Δίκτυο Γυναικών Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), το Δίκτυο Ισότητας ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Ισότητας Φύλου και Λοατκι+ ΜεΡΑ25.

Πηγή: avgi.gr