• 29 Νοεμβρίου, 2021

“Μαύρη” Τρίτη στα κρούσματα – Πληροφορίες ότι θα ξεπεράσουν τις 8.000

 “Μαύρη” Τρίτη στα κρούσματα – Πληροφορίες ότι θα ξεπεράσουν τις 8.000

Μετά τις 7.335 μολύνσεις, τους 65 θανάτους και τους 477 διασωληνωμένους, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σήμερα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να «σπάσει» ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Σήμερα τα κρούσματα αναμένεται για πρώτη φορά να «σπάσουν» το φράγμα των 8.000 και να έχουμε για άλλη μια μέρα «μαύρο» ρεκόρ.

Ο Νοέμβριος εξελίσσεται στον πιο «μαύρο» μήνα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς μέσα στις 8 πρώτες μέρες καταγράφηκαν 50.069 κρούσματα και 423 νεκροί. Καθώς τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και πιο ασφυκτική με την κάλυψη στις μονάδες εντατικής θεραπείας να βρίσκεται στο 89%.

Τις προβλέψεις ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 8.000 είχε κάνει νωρίς το πρωί της Τρίτης και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε αυτό το νούμερο» είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε ότι αυτό το πανδημικό κύμα που διανύουμε θα καμφθεί μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα έδειξαν αύξηση της τάξης του 61%. «Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες» πρόσθεσε.