• 29 Νοεμβρίου, 2021

Μάθημα αγωνιστικής υπευθυνότητας στο Σύνταγμα- Εργατική Πρωτομαγιά με αποστάσεις

 Μάθημα αγωνιστικής υπευθυνότητας στο Σύνταγμα- Εργατική Πρωτομαγιά με αποστάσεις

Μαθήματα υπεύθυνης και ταυτόχρονα αγωνιστικής συμπεριφοράς έδωσαν οι οργανώσεις των εργαζομένων κατά τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς εν μέσω πανδημίας.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να μετατεθεί χρονικά ο εορτασμός, για λόγους περιοριστικών μέτρων, οι διαδηλωτές όχι μόνο τήρησαν τις αποστάσεις αλλά έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.


Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε στο Σύνταγμα το πρωί της Παρασκευής τιμώντας τους αγώνες των εργατικών κινημάτων στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Μέτωπο κάλεσε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είχαν κολλήσει από τα ξημερώματα αυτοκόλλητα στον δρόμο μπροστά από το κοινοβούλιο και στην Πλατεία Συντάγματος, όπου τα οποία έδειχναν πόσο θα πρέπει να απέχει ο ένας διαδηλωτής από τον άλλο ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Οι εικόνες με τους διαδηλωτές να είναι σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας με τον άλλον και να διατηρούν σταθερές τις αποστάσεις, έκαναν το γύρο μέσω των social, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν τα φωτογραφικά πρακτορεία