• 19 Ιανουαρίου, 2022

Μάσκα παντού, ακυρώνονται δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις – Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις γιορτές

 Μάσκα παντού, ακυρώνονται δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις – Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις γιορτές

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση διπλής μάσκας ή μονής μάσκας τύπου ΚΝ-95, για την είσοδο των πολιτών σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας, προανήγγειλε νέα μέτρα που θα αποφασιστούν με ισχύ από τις 3 Ιανουάριου και έπειτα από τις εειισηγήσεις της επιιτροπής των ειδικών που θα συνεδριάσει στις 27 Δεεκεμβρίου προκειμένου να αποτιμήσει και να αποφασίσει.

Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, θα υποχρεούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα από την είσοδό τους στη χώρα

Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα θα αφορούν τη διασκέδαση αναφορικά με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία

Σχολεία

Αναφορικά με τα μέτρα που θα αφορούν τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε για μία ακόμη φορά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά με τα αναγκαία βέβαια μέτρα που θα αποφασιστούν λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Εκδηλώσεις

Τέλος, σύμφωναα με τις ανακοινώσεις ακυρώνονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και ιδιιωτικές σε εξωτερικούς χώρους.

Τι είναι η μάσκα ΚΝ-95

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η ΚΝ95 μπορεί να φιλτράρει έως και 95% των επικίνδυνων σωματιδίων μεγέθους 0,3 μικρών: σκόνη, σταγόνες υγρασίας, ατμοί.

Η προστασία που παρέχουν

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συγκεκριμένης μάσκας είναι μεγαλύτερο από τις χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.