• 23 Οκτωβρίου, 2021

Μαρτυρία: “Κάθε 15 λεπτά γίνεται σεισμός”

 Μαρτυρία: “Κάθε 15 λεπτά γίνεται σεισμός”

Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί στην Κρήτη, με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 07:48 το πρωί, γεγονός που καταγράφηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ με δημοσιογράφο στην περιοχή. 

Την ώρα που μιλούσε στην  εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μάριος Διονέλλης, ανέφερε πως σημειωνόταν αισθητός μετασεισμός.  

«Η γη τρέμει κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Πάνω από 300 άνθρωποι έμειναν σε σκηνές το βράδυ», είπε.  Οι ζημιές στα σπίτια είναι πολύ σοβαρές ενώ οι συνεχείς μετασεισμοί δημιουργούν επιπρόσθετες. Σημείωσε πως εδώ και τρεις μήνες υπήρχε σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, με τους σεισμολόγους να αναφέρουν πως αναμενόταν σεισμός, όχι ωστόσο στο μέγεθος αυτού που καταγράφηκε χθες.  Τόσο το μέγεθος του χθεσινού σεισμού όσο και η σεισμική ακολουθία εξέπληξαν τους σεισμολόγους, όπως ανέφερε.  «Κάθε ένα τέταρτο έχουμε σεισμό τον οποίο νιώθουμε». 

Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις Belharra- Η ρήτρα γαλλικής συνδρομής και το “αντίβαρο” στην AUKUS- Ενημέρωσε τον Πάϊατ ο Δένδιας