• 18 Οκτωβρίου, 2021

“Μάρτυρες ζητούν να καταθέσουν ότι ο Μπογδάνος προώθησε εν γνώσει του τη λίστα με τα νήπια”

 “Μάρτυρες ζητούν να καταθέσουν ότι ο Μπογδάνος προώθησε εν γνώσει του τη λίστα με τα νήπια”

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ανάρτησης της λίστας των νηπίων με ξενικά ονόματα από ιστοσελίδα και την αναπαραγωγή της από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στο twitter, νέα στοιχεία προστίθενται στην υπόθεση.

Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, τον οποίο ο βουλευτής της ΝΔ απειλούσε με αγωγή για το θέμα της ανάρτησης, έκανε γνωστό στο Twitter πως υπάρχουν μάρτυρες έτοιμοι να καταθέσουν ότι ο Μπογδάνος γνώριζε πολύ καλά ότι προωθούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

«Έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία μαρτύρων που ζητούν να καταθέσουν δημόσια ότι ο Μπογδάνος προώθησε εν γνώσει του τη λίστα με τα ονόματα των νηπίων. Ελπίζουμε η εισαγγελική έρευνα να φτάσει σε βάθος».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε ποινική προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας και την αναδημοσίευσή τους από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση με τις αρχές της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να αναζητούν από ποιον και από πού προέκυψε η διαρροή, αλλά και το κατά πόσο εμπλέκονται άλλα άτομα στη διαχείριση του επίμαχου αρχείου, το οποίο εμπεριέχει εξαιρετικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο βουλευτής της ΝΔ όταν ξέσπασε σάλος με την εμετική ανάρτησή του, εμφανίστηκε εξαιρετικά επιθετικός απειλώντας με αγωγές. Στη συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που έκανε ριτουίτ και έκανε λόγο για «λάθος», εξήγηση που αποδέχθηκε το Μαξίμου, η ΝΔ και ο πρόεδρος της Βουλής που έσπευσαν να τον συγχωρήσουν .