• 11 Μαΐου, 2021

Μαρουσάκης: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι συννεφιές και η μουντάδα της Μ. Εβδομάδας

 Μαρουσάκης: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι συννεφιές και η μουντάδα της Μ. Εβδομάδας

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και ζεστός, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι συνεχής η άνοδος της θερμοκρασίας.

Σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία, από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, στην Αθήνα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες έως 30-32 βαθμούς, στην Πάτρα έως 32-36 βαθμούς και στο Ηράκλειο έως 35-38 βαθμούς.

Αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα, τα οποία αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Με ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για καλοκαιρινό καιρό, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα φτάσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή:

«Με τον καιρό να εναρμονίζεται αργά και σταθερά με το ημερολόγιο που δείχνει πλέον προχωρημένη Άνοιξη, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες που θα μας οδηγήσουν στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη μετεωρολογική παράμετρος που θα εμφανίζει αξιόλογο ενδιαφέρον για τις επόμενες 5 με 7 ημέρες θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας η οποία σιγά σιγά θα θυμίζει καλοκαίρι μιας και αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Kελσίου. Κατά τ’ άλλα κάποιες αραιές συννεφιές που ίσως στην πορεία τους αφήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια – κεντρικά τμήματα δεν θα προβληματίσουν ενώ και οι άνεμοι οι οποίοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε ξηρά και θάλασσα.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (κόκκινες αποχρώσεις) καθώς ξεχύνεται από την Αφρική προς την περιοχή μας ενώ στους επόμενους χάρτες αποτυπώνεται η μέγιστη θερμοκρασία μέρα με τη μέρα η οποία θα ξεπεράσει και τους 30 βαθμούς Kελσίου.

Καλό Πάσχα με υγεία φίλες και φίλοι μου!»