• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαρουσάκης: Γιατί δεν έβρεξε όσο περιμέναμε (vid)

 Μαρουσάκης: Γιατί δεν έβρεξε όσο περιμέναμε (vid)

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από την Πέμπτη η θερμοκρασία να ανέβει και πάλι αλλά θα διατηρηθεί σε… φθινοπωρινά επίπεδα, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα που ο υδράργυρος νωρίς το πρωί οριακά διατηρείται σε διψήφιες τιμές!

Όπως σημειώνει στην πρόβλεψή του, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Τρίτη αλλά και τις επόμενες μέρες θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάνουν ακόμη και τα 9 ή και τοπικά τα 10 μποφόρ, δημιουργώντας βεβαίως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς Κρήτη και Κυκλάδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά διαστήματα θα έχουμε συννεφιές με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, οι οποίες δεν θα προβληματίζουν. Όσο πιο δυτικά και πιο βόρεια μετατοπιζόμαστε, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αυτές οι περιοχές όμως από το ύψος της Χαλκιδικής και νοτιότερα και από την Πίνδο και ανατολικότερα θα δεχτούν βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες.

Τις προηγούμενες μέρες όλοι οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ με έκτακτα δελτία προειδοποιούσαν για ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου χωρίς ωστόσο πέρα από κάποιες «φυσιολογικές» βροχές να έχουμε κάτι το αξιόλογο. Όπως εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης αυτό συνέβη καθώς ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης λειτούργησε ως ομπρέλα που προστάτεψε την χώρα μας και εγκλώβισε αυτά τα νεφικά συστήματα από την Ιταλία ανοιχτά του Ιονίου πάνω από θαλάσσιες περιοχές. Μάλιστα, αυτό θα συμβεί και προς το τέλος της εβδομάδας όταν πάλι ένα σύστημα από τα δυτικά δεν θα καταφέρει τελικά να… πλησιάσει και πολύ.