• 25 Οκτωβρίου, 2021

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: “Απλά δεν είναι αλήθεια” οι καταγγελίες για το Facebook

 Μαρκ Ζούκερμπεργκ: “Απλά δεν είναι αλήθεια” οι καταγγελίες για το Facebook

Απάντηση στις καταγγελίες της πρώην υπαλλήλου του Facebook Φράνσις Χόγκεν επιχείρησε να δώσει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που τις τελευταίες ημέρες καλείται συνεχώς να βγει μπροστά για να διορθώσει την εικόνα της εταιρείας.

Η Φράνσις Χόγκενκατέθεσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου ότι το Facebook βάζει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των χρηστών. Τον ισχυρισμό της διέψευσε κατηγορηματικά ο Ζούκερμπεργκ σε εσωτερικό σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους της εταιρείας και δημοσίευσε στο προφίλ του.

«Στον πυρήνα των κατηγοριών βρίσκεται η ιδέα ότι δίνουμε προτεραιότητα στο κέρδος έναντι της ασφάλειας και της ευημερίας. Κι αυτό απλά δεν είναι αλήθεια», γράφει ο ιδρυτής της πλατφόρμας.

Επίσης, υποστήριξε ότι «το επιχείρημα ότι εσκεμμένα προωθούμε περιεχόμενο που κάνει θυμωμένους τους ανθρώπους για το κέρδος είναι βαθιά παράλογο. Βγάζουμε χρήματα από διαφημίσεις και οι διαφημιστές διαρκώς μας αναφέρουν ότι δεν θέλουν τις διαφημίσεις τους δίπλα σε επιβλαβές ή οργισμένο περιεχόμενο».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σημειώνει ότι πολλοί ισχυρισμοί κατά της πλατφόρμας «απλά δεν έχουν λογική».

«Αν θέλαμε να αγνοήσουμε την έρευνα, γιατί να δημιουργήσουμε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, που είναι κορυφαίο στη βιομηχανία, για να κατανοήσουμε αυτά τα σημαντικά ζητήματα; Αν δεν ενδιαφερόμασταν για την καταπολέμηση του επιβλαβούς περιεχομένου, γιατί να απασχολούμε τόσο περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη εταιρεία στον τομέα μας που είναι αφοσιωμένοι σε αυτό;», διερωτήθηκε.