• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

“Μαραζώνει” η Τσιμισκή – Νέο ηχηρό λουκέτο

 “Μαραζώνει” η Τσιμισκή – Νέο ηχηρό λουκέτο

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η «αιώνια» αγαπημένη καταναλωτών και πολυεθνικών αλυσίδων, οδός Τσιμισκή, ζει και πάλι μια πρωτόγνωρη κατάσταση κρίσης που θυμίζει τις πρώτες εποχές μνημονίων.

Σταδιακά ενισχύεται ο αριθμός των καταστημάτων που μένουν ξενοίκιαστα, αλυσίδες που ήταν έτοιμες για να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, ή να επεκταθούν περαιτέρω, αποχώρησαν ή αναδιπλώθηκαν τελευταία στιγμή, ενώ πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε η εταιρεία Ιnglot Cosmetics, από το κατάστημα της οδού Τσιμισκή 66, όπου λειτουργούσε τα τελευταία δύο χρόνια.

Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ο πρώτος flagship χώρος της πολωνικής εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1983 από τον Πολωνό Wojtek Inglot και θεωρείται πλέον μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες στον κλάδο των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς. Συμμετέχει ενεργά σε κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως,όπως στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας, αλλα και στη θεατρική και μουσική σκηνή του Broadway, ενώ μετρά συνεργασίες όπως αυτή με τη Jennifer Lopez.

Με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες και 560 πόλεις, η αλυσίδα Inglot πρωτοάνοιξε καταστήματα στην Ελλάδα το 2012. Στη Θεσσαλονίκη ήρθε τον Μάρτιο του 2018 και αγαπήθηκε αμέσως από τις καταναλώτριες.

Ωστόσο, το προσωρινό λουκέτο που μπήκε εξαιτίας της καραντίνας για την αναχαίτιση του κορονοϊού φαίνεται πως αποτέλεσε την αρχή για το μόνιμο λουκέτο που μπήκε στο κατάστημα πριν λίγες ημέρες.

Όπως λένε γνώστες της αγοράς, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξει ένα ντόμινο λουκέτων καθώς οι όποιες προγραμματισμένες επενδύσεις πολυεθνικών αλυσίδων έχουν μπει στον πάγο, ενώ δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για έλευση νέου εμπορικού σήματος καθώς όλοι τηρούν στάση αναμονής, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος της πανδημίας. Το βέβαιο είναι πως… η καταιγίδα, που ακούει στο όνομα κορονοϊός, και έχει χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία, δεν αφήνει περιθώρια για σχέδια επέκτασης.

Πηγή: voria.gr