Μακρή: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους

 Μακρή: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους

“Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται” τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.

“Οταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως”πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις ο στόχος είναι να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Η “Μήδεια” φεύγει αλλά αφήνει παγετό – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

«Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε η Ζέττα Μακρή μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Τέλος, αναφορικά με την ύλη των Πανελλαδικών, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως «σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει. Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Χρήστος Σταθόπουλος