• 16 Ιουνίου, 2021

Μαιευτήριο ‘Ελενα: Σύλληψη γυναικολόγου για “φακελάκι”

 Μαιευτήριο ‘Ελενα: Σύλληψη γυναικολόγου για “φακελάκι”

Γυναικολόγος, διευθυντής στο δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα», συνελήφθη μετά από καταγγελία εγκύου στον ένατο μήνα, έχοντας στην τσέπη του φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από προγραμματισμένο μεταξύ τους ραντεβού εντός του νοσοκομείου.

Όπως κατήγγειλε η 20χρονη ετοιμόγεννη, τον περασμένο Μάρτιο, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον γιατρό στο γραφείο του στο «Έλενα», αυτός απαίτησε 500 ευρώ για να της κάνει καισαρική, επιμένοντας στην απαίτησή του και κατά τις επόμενες πέντε με έξι επισκέψεις της στο νοσοκομείο, με την αιτιολογία ότι τα χρήματα δεν ήταν μόνο για τον ίδιο αλλά και για άλλους γιατρούς που θα απασχολούνταν στην επέμβαση.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς, κάποια στιγμή την εκβίασε ότι δεν θα της δώσει τις εξετάσεις της, αν δεν του έδινε τα 500 ευρώ!

Στις 7 Μαΐου, η 20χρονη αποφάσισε να απευθυνθεί στην αστυνομία. Τηλεφώνησε στον γιατρό και σε ανοιχτή ακρόαση με τους αστυνομικούς, εκείνος επιβεβαίωσε ότι της ζητούσε 500 ευρώ για να προχωρήσει στην επέμβαση καισαρικής.

Οι αστυνομικοί της έδωσαν το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, καθώς και μια ειδική συσκευή για να ηχογραφήσει τη συνομιλία της με τον γιατρό, όταν θα του έδινε τα χρήματα.

Το πρωί της 11ης Μαΐου, η έγκυος με τον σύντροφό της βρέθηκαν ξανά στο γραφείο του γιατρού. Η γυναίκα του έδωσε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με τον γυναικολόγο να ζητάει άλλα 150 ευρώ.

Όταν το ζευγάρι βγήκε από το γραφείο του, μπήκαν οι αστυνομικοί, ακινητοποίησαν τον μαιευτήρα και του ζήτησαν το “φακελάκι”. Εκείνος το παρέδωσε, υποστηρίζοντας ότι του το είχε προσφέρει από μόνη της η 20χρονη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και δε γνώριζε το ποσό που περιείχε.