• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας σε έναν μήνα

 Μαγιορκίνης: Περιμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας σε έναν μήνα

Αύξηση της μεταδοτικότητας σε έναν μήνα από τώρα αναμένουν οι ειδικοί, όπως τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο με αρκετούς πολίτες να επιστρέφουν από τις διακοπές τους και απηύθυνε έκκληση σε όσους ακόμα διστάζουν να κλείσουν ραντεβού να εμβολιαστούν.

Η επιδημία, σύμφωνα με τον καθηγητή, δείχνει σαφή στοιχεία σταθεροποίησης και τάσεις συρρίκνωσης «που ελπίζουμε να αποτυπωθούν σύντομα στο σύστημα υγείας».
Σχετικά με τη μετάλλαξη «Mu» ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εμφανίστηκε στη Νότια Αμερική, έχει πολλές μεταλλάξεις που κάποιες τις μοιράζεται με τα στελέχη «Α» και «Β» και μεταλλάξεις που φαίνεται ότι διαφεύγουν της ανοσολογικής αποτελεσματικότητας, δηλαδή μειώνουν αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

«Την παρακολουθούμε. Γενικά άπαξ και μια μετάλλαξη αποκτήσει δυναμική δεν υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να σταματήσουν την μετάδοσή της. Μπορούμε να την επιβραδύνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα τη μετάλλαξη Δέλτα.