• 1 Αυγούστου, 2021

Μαγιορκίνης: Να γίνει ξεκάθαρο ότι η χρήση μάσκας δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό

 Μαγιορκίνης: Να γίνει ξεκάθαρο ότι η χρήση μάσκας δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης σε πρώτη φάση παρέθεσε μερικά επιδημιολογικά στοιχεία από την Ευρώπη και τον κόσμο: Όπως είπε, οι μολύνσεις από κορωνοϊό έχουν φτάσει τις 185 εκατ. ενώ 4 εκατ. θάνατοι έχουν καταγραφεί.

Στην Ευρώπη τόνισε ότι η πανδημία επιδεινώνεται με 52.000 νέες διαγνώσεις ανά ημέρα. Αυτή την εβδομάδα 33 από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν επιδεινωμένη επιδημιολογική κατάσταση. Σε πιο κρίσιμη κατάσταση όπως τόνισε βρίσκονται Ισπανία, Η.Β και Πορτογαλία

Σημαντικότατη η αύξηση σε κρούσματα στην Ελλάδα , ωστόσο αποσυμπιέζεται το σύστημα υγείας. Μειώθηκε κατά 21% ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό της αύξησης στα κρούσματα, όπως υπογράμμισε, είναι ότι καταγράφηκαν 2,5 φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Σχετικά με την μετάλλαξη Δ’ , ανέφερε πως πλέον έχει φτάσει σε τουλάχιστον 100 χώρες, ενώ έχει επικρατήσει στις ΗΠΑ και την Αγγλία. Η μετάλλαξη Δ’ θα επικρατήσει στις περισσότερες χώρες, εκτίμησε. Φαίνεται πως ο εμβολιασμός έχει προστατέψει σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα υγείας αρκετών χωρών από εισροή βεβαρυμμένων ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.