• 21 Οκτωβρίου, 2020

Μαγιορκίνης :Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου

 Μαγιορκίνης :Αναμένουμε  αύξηση κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου

Στην Αττική εντοπίστηκαν τα 207 από τα 460 κρούσματα με κοροναϊό σήμερα από τον ΕΟΔΥ, ενώ τα 114 στους εργαζόμενους εργοστασίου κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας στην Πέλλα.

Κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι εντοπίζονται περισσότερα από 300 κρούσματα ανά ημέρα, με ανοδική τάση.

«Η μάσκα κι η κοινωνική απόσταση παραμένουν η ραχοκοκαλιά της προστασίας μας» εξήγησε για ακόμη μια φορά ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η δυναμική της επιδημίας παραμένει δυσανάλογα αυξημένη στην Αττική. Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική γίνεται αργά, αλλά όχι σταθερά. Το σενάριο της δραματικής αύξησης είναι μακριά, αλλά χρειάζεται προσοχή. Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου. Είναι λογικό να αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων μετά το τέλος Οκτωβρίου, λόγω της παραμονής μας σε κλειστούς χώρους, παράγοντας που μπορεί και να δεκαπλασιάσει τα κρούσματα. Η χρήση μάσκας είναι το εργαλείο απέναντι στον ιό» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε χώρες που μπήκαν νωρίτερα από την Ελλάδα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οποία στο βόρειο ημισφαίριο επεκτείνεται.

«Το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη εισέρχεται σε καθεστώς αυξημένης μεταδοτικότητας, που θα επηρεαστεί από την πτώση θερμοκρασίας, αλλά και την μετακίνηση σε κλειστούς χώρους» κατέληξε.