• 30 Νοεμβρίου, 2020

Μαγιορκίνης για εμβόλιο: “Ενθαρρυντικά τα νέα, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη”

 Μαγιορκίνης για εμβόλιο: “Ενθαρρυντικά τα νέα, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη”

Στις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της Pfizer αναφέρθηκε στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

“Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αλλά έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμη” σχολίασε.

“Οι εξελίξεις είναι ευοίωνες, αλλά δεν θα γίνουν από την μια μέρα στην άλλη…” τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Ωστόσο, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τεράστιες καθώς η επιδημία επιδεινώνεται.

Μ. Δερμιτζάκης στο libre: Είναι μικρό το lockdown για να ανακοπεί η εκθετική αύξηση, με εξέπληξε η δήλωση του πρωθυπουργού

Όπως είπε, η επιδημία είναι  σε πολύ υψηλό σημείο στην Ευρώπη, καθώς κάθε ημέρα καταλήγουν πάνω από 3.000 άτομα είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με την κατάσταση στη χώρα μας, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο των 2.000 διαγνώσεων κοροναϊού ημερησίως, όπως δήλωσε ο καθηγητής.

Προσέθεσε ότι η πανδημία επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα και ειδικότερα για την Ευρώπη είπε ότι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της  με 3.000 ανθρώπους να καταλήγουν ανά μέρα.

Στην Ελλάδα έχουμε περάσει στη δυναμική εκθετικής αύξησης με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι μεγαλύτερο στα βόρεια της χώρας ανέφερε και υπογράμμισε ότι οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο είναι φως στο τούνελ αλλά η επιδημία έχει εκρηκτικές δυνατότητες.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ είπε:

  • Η πανδημία covid-19 επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, εξακολουθώντας να καταγράφονται περισσότερες από 600 χιλιάδες διαγνώσεις σε μια μέρα.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν παραμένει σε ανοδική πορεία και διατηρείται σε περισσότερα από 9 χιλιάδες την ημέρα, δηλαδή επεκτείνεται στα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας
  • Στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της, έχοντας ξεπεράσει τις 12 εκατομμύρια διαγνώσεις, με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα από 300 χιλιάδες ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν στην Ευρώπη είναι περισσότεροι από 3 χιλιάδες ανά ημέρα.