• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις: Νέο μέτωπο σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι – Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία

 Μάχη με τις αναζωπυρώσεις: Νέο μέτωπο σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι – Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στα ορεινά της Πάρνηθας σε μία περιοχή που οριοθετείται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Θρακομακεδόνες.

«Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε έντονος καπνός», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας.

Όπως είπε επίσης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, πρόκειται για αναζωπύρωση η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης. Όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του.

Οδηγία στους υπουργούς: Όχι τηλεοπτικά παράθυρα – Γραμμή άμυνας στην οργή των πολιτών για τον πύρινο όλεθρο

Στην είσοδο του χωριού Νεμούτα έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να ανακοπεί το μέτωπο πριν κάψει τα σπίτια των κατοίκων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έχουν παραταχθεί ακριβώς πάνω από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η νέα ισχυρή φωτιά με στόχο να ανακόψουν την πορεία της προς τα σπίτια και τις περιουσίες.

Με αγροτικά μηχανήματα και ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν, έχουν σπεύσει έτσι ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη λαίλαπα που για ακόμα μια φορά έχει «θεριέψει» και πλησιάζει απειλητικά στον οικισμό.