• 4 Μαρτίου, 2021

“Μάχη” για τον Μεγάλο Περίπατο στην Αθήνα: Η καταγγελία της “Ανοιχτής Πόλης” και η απάντηση Μπακογιάννη στον Ηλιόπουλο

 “Μάχη” για τον Μεγάλο Περίπατο στην Αθήνα: Η καταγγελία της “Ανοιχτής Πόλης” και η απάντηση Μπακογιάννη στον Ηλιόπουλο

Σε καταγγελία προέβη η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) των δύο διαγωνισμών συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων για την προμήθεια εξοπλισμού (ζαρντινιέρες, παγκάκια κ.ά.) για τον “Μεγάλο Περίπατο”.

Ζητεί από την ΕΑΑΔΗΣΥ να ελέγξει «κατά πόσο οι συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων είναι σύμφωνες με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων».

Επίσης τονίζει ότι «ανεξαρτήτως της εξέλιξης του συνολικού έργου για τον “Μεγάλο Περίπατο”, δεν θα επιτρέψει ούτε αυτό το έργο αλλά ούτε οποιοδήποτε άλλο να γίνει ένα μέσο διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αναξιοκρατίας και έλλειψης λογοδοσίας από μέρους της δημοτικής Αρχής».

Η απάντηση Μπακογιάννη

Η ανακοίνωση της “Ανοιχτής Πόλης” προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ηλιόπουλος, δυστυχώς, βάζει και βγάζει το κομματικό του κοστούμι, με τέτοια ταχύτητα που δεν τον προλαβαίνουμε. Υπερψηφίζει τον Μεγάλο Περίπατο αλλά καθημερινά τον υπονομεύει δυσφημίζοντάς τον. Γνωρίζει ότι ο Μεγάλος Περίπατος, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν οι συμβάσεις του δεν είχαν ελεγχθεί ως προς την ουσία τους και επί της διαδικασίας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιμένει όμως, να μεταφέρει την κεντρική πολιτική σκηνή στον Δήμο των Αθηναίων.

Ο Μεγάλος Περίπατος γίνεται για την Αθήνα που αλλάζει και μπαίνει σε μία περίοδο μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα. Γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και διαρκή διαβούλευση. Διαβούλευση που δεν είναι αναγκαστική αλλά έχει προϋποθέσεις. Να τοποθετείς ψηλά τον πήχη για την πόλη σου και σίγουρα πάνω από το κόμμα σου».