Μ. Βορίδης: Ενίσχυση πλέον των 11 εκατ. ευρώ στους παράκτιους αλιείς που έχουν πληγεί από τον κοροναϊο

 Μ. Βορίδης: Ενίσχυση πλέον των 11 εκατ. ευρώ στους παράκτιους αλιείς που έχουν πληγεί από τον κοροναϊο

Εγκρίθηκε η πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας προς του πληγέντες παράκτιους αλιείς λόγω της πανδημίας του κοροναϊού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μάης Βορίδης υπέγραψε την σχετική απόφαση που εντάσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των στοχευμένων ενεργειών του υπουργείου για την ενίσχυση των επαγγελματικών κλάδων που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 11.293.857,03 ευρώ και η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.
Σε σχετική δήλωση του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε κανείς Έλληνας αγρότης να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της παράκτιας αλιείας λαμβάνει οποιαδήποτε ενίσχυση, ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τα ζητήματα του κλάδου η κυβέρνηση και ο υπουργός προσωπικά, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Μπάμπης Χριστακόπουλος