Μ. Κοττάκης για voucher: Κανένα κανάλι δεν μπορεί να προστατέψει καμία κυβέρνηση αν μια απόφαση γίνεται θέμα σε ολόκληρη την κοινωνία

 Μ. Κοττάκης για voucher: Κανένα κανάλι δεν μπορεί να προστατέψει καμία κυβέρνηση αν μια απόφαση γίνεται θέμα σε ολόκληρη την κοινωνία

Τέσσερις, αυτονόητους όπως τους χαρακτηρίζει, κανόνες πρέπει να πληρούν ή να προσέχουν πολιτικοί και κυβερνήσεις, σύμφωνα με τον Μανώλη Κοττάκη, όπως γράφει στο σημερινό άρθρο του στην «Εστία».

Αυτοί είναι:

-Να μην είσαι εκβιάσιμος

-Τα νέα, αργά ή γρήγορα, φθάνουν στους πολίτες, ακόμη και αν τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης σε δοξάζουν από το πρωί ως το βράδυ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

-Η ατμόσφαιρα στην κοινωνία που οι δημοσκοπήσεις δεν στην λένε εγκαίρως, όπως σημειώνει

-Να προσέχεις τον κόσμο σου, να μην τον θεωρείς δεδομένο

Λόγω συγκυρίας (τηλεκατάρτιση κ.ο.κ.) ας εστιάσουμε στον τέταρτο παράγοντα:

Ο Μ. Κοττάκης προτρέπει λοιπόν τα πολιτικά κόμματα να μην γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» τον κόσμο τους.

«Είτε τα ζητήματα είναι αξιακά (όπως η πίστη του) είτε είναι ηθικά και υλικά (όπως τα περίφημα voucher κατάρτισης για χιλιάδες επιστήμονες). Τι συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση -έρχομαι στο επίδικο- στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μήνες αντιπολιτευτικής αμηχανίας κατάφερε να κτυπήσει πολιτική φλέβα; Απλό. Η Κυβέρνηση έδωσε μία πρόχειρη λύση σε ένα πρόβλημα που καίει τμήμα της μεσαίας τάξης, η οποία αποτέλεσε τον εκλογικό της κορμό. Μια λύση που», σύμφωνα με τον διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας, «εισήγαγε διάκριση και προσέβαλλε χιλιάδες πτυχιούχους επιστήμονες, οι οποίοι εκλήθησαν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για άνεργους απόφοιτους δημοτικού! Δεν έκαναν λάβαρο όλοι αυτοί τον ατυχή Καρανίκα για να τους φερθεί έτσι η παράταξή τους!».

Εν κατακλείδι: «Και το χειρότερο: Το πρόγραμμα προέβλεπε 200 ευρώ εξόφληση για έκαστο επιστήμονα, και άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ για εκείνους που θα τους κατάρτιζαν. Τα νέα δεν άργησαν να μαθευτούν. Η Ελλάς δεν είναι Κίνα που δε μιλάει κανείς. Εδώ μιλάνε όλοι. Γι’ αυτό και κανένα κανάλι δεν μπορεί να προστατέψει καμμία κυβέρνηση αν μια απόφαση γίνεται θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την κοινωνία. Άλλη ‘η Ελλάς του 2000 που γίνανε όλοι βασιλιάδες’ που έλεγε ένα τραγούδι και άλλη η Ελλάς του 2020».

Ο έχων ώτα ακούει, ακουέτω…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα