• 6 Μαρτίου, 2021

Μ.Δερμιτζάκης: “Πήγαν καλά τα πράγματα στις γιορτές με τα κρούσματα. Ελεγχόμενη η πανδημία”

 Μ.Δερμιτζάκης: “Πήγαν καλά τα πράγματα στις γιορτές με τα κρούσματα. Ελεγχόμενη η πανδημία”

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε στον ρ/σ Real FM ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Παρόλο που είχαν προβλήματα και φόβους στις γιορτές τα κρούσματα έπεσαν. Είναι σε καλό σημείο η πανδημία στην Ελλάδα. Ελεγχόμενη. Υπάρχει μια τεράστια πίεση κοινωνική αυτή τη στιγμή. Ήταν αναγκαίο να αποσυμπιεστούν τα πράγματα» σχολίασε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και πρόσθεσε:

«Το άνοιγμα των σχολείων δίνει τεράστια ελευθερία στις οικογένειες. Το κόστος να ανοίξουν στα σχολεία είναι μικρό μπροστά ότι θα φέρει μεγάλη ανακούφιση στην κοινωνία. Γι αυτό τάχθηκα υπέρ της άποψης να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες”

Γιατί εμβολιάστηκε ο Κούγιας; Τι εξήγηση έδωσε

Ο κ.Δερμιτζάκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί σε ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με την Ελλάδα: «Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα πράγματα είχαν ξεφύγει εδώ και καιρό. Στην Ελβετία ο βαθμός θετικότητας είναι 12%. Είναι δύσκολο να συγκριθούμε μ αυτούς. Αισιόδοξο είναι ότι στην περίοδο των γιορτών η κατάσταση πήγε καλά. Πρέπει να δώσουμε ελευθερία στον κόσμο”.

Ο καθηγητής “Πιστοποιητικό ελευθερίας” χαρακτήρισε το “πιστοποιητικό εμβολιασμού” . Η εναλλακτική είναι να κάνει τεστ πολύ συχνά, κατέληξε.” Αυτό το πιστοποιητικό μπορεί να υπάρξει εφόσον έχουν εμβολιαστεί όλοι.”