• 25 Ιανουαρίου, 2022

Λύκος επιτέθηκε σε οικογένεια στην Πάρνηθα – Κατασπάραξε τον σκύλο τους (vid)

 Λύκος επιτέθηκε σε οικογένεια στην Πάρνηθα – Κατασπάραξε τον σκύλο τους (vid)

Θρίλερ για μια οικογένεια που θέλησε να κάνει τη βόλτα της στην Πάρνηθα καθώς δέχτηκε επίθεση λύκου. Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και διευθυντή προγράμματος του Myradio, Νίκο Νικολακόπουλο, ο οποίος είχε βγει βόλτα με την 14χρονη κόρη του και το σκυλί τους. Όταν κατευθύνονταν προς το αυτοκίνητο που είχε παρκάρει έξω από το καταφύγιο στο Μπάφι, ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβουν ένας λύκος επιτέθηκε στο σκυλί!

«Γυρίζω και βλέπω την κόρη μου πίσω και τον σκύλο τον οποίο τον έχει δαγκώσει ένας μαύρος λύκος, παθαίνω σοκ, φωνάζω δυνατά σηκώνω τα χέρια μου ψηλά», ανέφερε ο διευθυντής προγράμματος Myradio 104,6 Νίκος Νικολακόπουλος στο MEGA.

Η κόρη του από τον φόβο της άφησε το λουρί και ο λύκος άρπαξε το σκυλί και εξαφανίστηκε στο δάσος. Ο ίδιος προσπάθησε να τρομάξει τον λύκο για να αφήσει το σκυλί. «Ήταν ένα καταπληκτικό σκυλί, έχουμε στεναχωρηθεί, πολύ… τον αναζητήσατε; Ναι δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρούμε…» πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Θα μπορούσαμε να μην έχουμε γυρίσει.. έτσι όπως επιτέθηκε, βεβαίως πήγε για το σκύλι αλλά θα μπορούσα να είμαι εγώ ή πολύ περισσότερο η κόρη μου» συμπλήρωσε.

Το περιστατικό ωστόσο πρροβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές, με ειδικούς να επισημαίνουν πως οι τροφές στην Πάρνηθα για τα άγρια ζώα ενδεχομένως και να λιγοστεύουν.

Με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικοσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο. Μία απόφαση όμως που δεν έχει επικοινωνηθεί και παραμένει άγνωστη στην πλειοψηφία του κόσμου.

«Τα σκυλιά ιδιαίτερα που αποτελούν κόκκινο πανί για τους λύκους, απαγορεύονται…» υπογράμμισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Σε οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην προσπαθήσουμε να το ταΐσουμε, να κρατήσουμε απόσταση και με αργά βήματα να απομακρυνθούμε.