• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Λουτρά Πόζαρ, μια όαση δροσιάς!

 Λουτρά Πόζαρ, μια όαση δροσιάς!

Αποτελούν διαχρονικά μια όαση δροσιάς και μια εύκολη απόδραση στη φύση, τουλάχιστον για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Φέτος, για άλλη μια χρονιά ο Αύγουστος αποδεικνύεται μήνας υψηλής ζήτησης παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και για άλλη μια φορά τα λουτρά γεμίζουν και αποτελούν όαση δροσιάς.

Κρύα νερά που πέφτουν σχηματίζοντας καταρράκτες από το βουνό ενώνονται με τα ζεστά ιαματικά νερά, δημιουργώντας φυσικές πισίνες σπά. Την ίδια ώρα, στις εγκαταστάσεις των λουτρών λειτουργούν ιαματικά λουτρά πριβέ, τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει με κατόπιν ραντεβού.

«Έχουμε μια πολύ καλή τουριστική ροή και επισκέπτες από το εξωτερικό», σημείωσε ο Χρήστος Μπατσής δήμαρχος Αριδαίας, τονίζοντας ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να τηρούνται τα μέτρα και να νοιώθει ο κόσμος ασφάλεια. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, πρόσθεσε, δεδομένου ότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών και οι περισσότεροι επιλέγουν τη θάλασσα».

Πλατάνια, νερά, εστιατόρια και γέφυρες, μια γωνιά που θυμίζει παράδεισο και συγκεντρώνει περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες όλο το χρόνο.

Η πανδημία φυσικά ανέκοψε αυτήν την δυναμική αλλά προσωρινά αφού ήδη φέτος και δη τον Αύγουστο, οι επισκέπτες άρχισαν να αυξάνονται και πάλι.

Βέβαια πλέον υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των ατόμων στον εξωτερικό καταρράκτη που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 ενώ στην πισίνα τα άτομα δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 60 στον αριθμό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις μπανιέρες, τους πριβε εσωτερικούς χώρους δηλαδή, μεσολαβεί τουλάχιστον 1 ώρα κενό για απολύμανση μεταξύ των ραντεβού.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.