• 29 Ιανουαρίου, 2022

Λοβέρδος: Ο αρχηγός πρέπει να είναι βουλευτής

 Λοβέρδος: Ο αρχηγός πρέπει να είναι βουλευτής

«Θα κάνω τα πάντα για να αποκατασταθούν πρόσωπα της παράταξης που αδικήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ACTION24 και τον Γιώργο Πιέρρο.

Απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ωστόσο νωρίτερα είχε ερωτηθεί για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρώην υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου. Πρόσθεσε, πως «θα αξιοποιηθούν τα πρόσωπα που αδικήθηκαν» αν κερδίσει εκείνος την εσωκομματική αναμέτρηση.

Με νόημα σχολίασε παράλληλα, ότι πρέπει να είναι κάποιος βουλευτής για να μπορέσει να ηγηθεί της παράταξης. Τόνισε, πως η κοινοβουλευτική ομάδα επιλέγει τον πρόεδρο της και όχι το αντίστροφο. Ο κ. Λοβέρδος, αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι ήταν υπέρ, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων τον συνυποψήφιο του, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρώην υπουργός, ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στόχος είναι να μεγαλώσει και να ενδυναμωθεί η παράταξη, να γίνει «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ». Όπως είπε, το ποια πρόσωπα θα βρίσκονται στις σημαντικές και θεσμικές θέσεις του κόμματος θα είναι αμέσως μετά την εκλογή του, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις. Θα φωτογραφίζεται την επόμενη των εκλογών στα πρόσωπα που θα έχουν θεσμικές θέσεις όπως, για παράδειγμα τον εκπρόσωπο τύπου και τους αναπληρωτές, η ενότητα του κόμματος.

Αναφερόμενος σε θέματα της πανδημίας, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είναι υπέρ του μέτρου της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών. Σημείωσε επίσης, ότι δεν τίθεται κανέναν θέμα αντισυνταγματικότητας. Υπογράμμισε παράλληλα, ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτική και η αναμνηστική δόση του εμβολίου.