• 17 Ιανουαρίου, 2021

Λος Άντζελες: Τα ασθενοφόρα δεν θα μεταφέρουν πλέον όσους έχουν ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης

 Λος Άντζελες: Τα ασθενοφόρα δεν θα μεταφέρουν πλέον όσους έχουν ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης

Εφιαλτική είναι η κατάσταση με τον κοροναϊό στο Λος Άντζελες.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν εντολή στα ασθενοφόρα να μην μεταφέρουν στα νοσοκομεία όσους υπέστησαν καρδιακή προσβολή και έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Η εκτίμηση είναι ότι την επόμενη εβδομάδα οι νεκροί από κοροναϊό θα ξεπερνούν τους 1000 ημερησίως.

Έξαλλοι οι Ρώσοι με την πρόεδρο της ελληνικής επιτροπής εμβολιασμών – Τι συνέβη

Σύμφωνα με το BBC η Νέα Υόρκη εξέδωσε αντίστοιχη οδηγία για τα ασθενοφόρο τον Απρίλιο του 2020, διατάσσοντας να μην μεταφέρονται στα νοσοκομεία ασθενείς που δεν μπορούσαν να ανανήψουν επί τόπου.

Τι αναφέρει η οδηγία

Η Δρ. Marianne Gausche-Hill, ιατρική διευθύντρια του Οργανισμού Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του Λος Άντζελες, η οποία εξέδωσε τις τελευταίες οδηγίες, δήλωσε στο CBS News ότι οι εργαζόμενοι των ασθενοφόρων θα συνεχίσουν να εργάζονται για να σώσουν ζωές ασθενών.

«Δεν εγκαταλείπουμε την ανάνηψη» επεσήμανε.

«Αυτό που ζητάμε -το οποίο είναι ελαφρώς διαφορετικό από πριν- είναι πραγματικά πολύ συγκεκριμένο για ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και δεν μπορούν να ανανήψουν στο σημείο. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κι άλλο τα νοσοκομεία μας» πρόσθεσε.

Ειδικότερα, η οδηγία αναφέρει ότι, εάν ο ασθενής δεν έχει σημάδια αναπνοής ή σφυγμού, οι διασώστες θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν επί τουλάχιστον 20 λεπτά. Εάν ο ασθενής σταθεροποιηθεί μέσα σε αυτό τον χρόνο, τότε θα μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Εάν όμως ο ασθενής κηρυχθεί νεκρός επί τόπου ή δεν μπορεί να αποκατασταθεί ο παλμός, οι διασώστες δεν θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Αλλά ακόμα και όσοι ασθενείς είναι αρκετά τυχεροί για να φτάσουν στο νοσοκομείο, μπορεί να περιμένουν για ώρες απ’ έξω εάν δεν υπάρχει χώρος.