• 18 Απριλίου, 2021

Lockdown: “Πήχτρα” τα λεωφορεία – Άδεια τα ταξί

 Lockdown: “Πήχτρα” τα λεωφορεία – Άδεια τα ταξί

Εικόνα μεγάλης κίνησης στους δρόμους, αλλά και συνωστισμό στα λεωφορεία παρά το lockdown κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα του Mega.

Αυτή ήταν η εικόνα στις 9 το πρωί στο Σύνταγμα, στις 9:30 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις 10 στο Καλλιμάρμαρο, στις 10:30 στην Βασιλίσσης Σοφίας και στις 11 στην πλατεία Μαβίλη.

Αναπόφευκτα ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί για να πάει στη δουλεία του, και παρά τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, η επιλογή του λεωφορείου είναι μονόδρομος, αφού λεφτά για ταξί δεν υπάρχουν.

Η κάμερα του Mega συνεχίζει το οδοιπορικό της στους δρόμους της Αθήνας και καταγράφει την κίνηση του κέντρου μέσα από ένα ταξί, αλλά και στοιβαγμένους επιβάτες στα ΜΜΕ, παρά τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σχόλιο Τσελέντη για Ελασσόνα: Εδώ χτίζουμε χωριά για λαθρομετανάστες…

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες τα δρομολόγια είναι αραιά, τα λεωφορεία δεν έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να είναι αναπόφευκτος.

Την ίδια ώρα η αντίθεση ανάμεσα σε ταξί και λεωφορεία αποτυπώνεται στα λόγια και τις εικόνες που βλέπει μπροστά του ο επαγγελματίας οδηγός που φιλοξενεί την κάμερα του LIVE NEWS.

Ο Ηρακλής είναι επαγγελματίας οδηγός ταξί. Στο πρώτο lockdown πέρυσι τον Μάρτιο είχε σταματήσει τη δουλειά, όπως και πολλοί συνάδελφοί του.

Αν και η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, οι πελάτες είναι ελάχιστοι, αφού η οικονομική κρίση που έφερε ο κορωνοϊός, δεν επιτρέπει στον κόσμο να πάρει ταξί.

Η πλειοψηφία των πελατών στα ταξί είναι κυρίως άτομα που πηγαινοέρχονται σε ιατρικά ραντεβού και στα εμβολιάστηκα κέντρα.

Την ώρα που το τρίτο κύμα κορωνοϊού συνεχίζει να δοκιμάζει τη χώρα, η κίνηση στους δρόμους δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη του περασμένου Μάρτη με τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αναχαίτηση της μετάδοσης του κορωνοϊού να μοιάζει αδύνατον.