• 21 Απριλίου, 2021

Lockdown: Νέα αλλαγή στον σχεδιασμό – Τα σενάρια για λιανεμπόριο, εστίαση, σχολεία

 Lockdown: Νέα αλλαγή στον σχεδιασμό – Τα σενάρια για λιανεμπόριο, εστίαση, σχολεία

Η μείωση των κρουσμάτων αργεί με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αποσυμπίεση του ΕΣΥ και ως επόμενο μεταθέτει το άνοιγμα δραστηριοτήτων στο μέλλον…

Οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες για την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να διαφανεί πόσο κοντά βρισκόμαστε στην υλοποίηση του επόμενου στόχου που είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Με δεδομένη την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ο στόχος της 29ης Μαρτίου έχει απομακρυνθεί και η συζήτηση γίνεται για τον Απρίλιο.

Παρασκήνιο: Τι κρύβεται πίσω από τον “εμφύλιο” Πατούλη – Εξαδάκτυλου

Ο στόχος μπαίνει για τις 5 Απριλίου, προκειμένου να έχει φανεί και το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής. 

Όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, αυτό θα γίνει με το 13032 και πιθανότατα θα επιλεγεί το click away και στην συνέχεια θα απελευθερωθεί η αγορά με περιορισμό μόνο ως προς τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Μετά το λιανεμπόριο σειρά παίρνουν τα σχολεία. Το σενάριο «μιλάει» για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στις 12 Απριλίου. Όσο για τα Δημοτικά, το κουδούνι σχεδιάζεται να χτυπήσει ξανά στις 19 Απριλίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα αφού όπως έχει τονιστεί κατ επανάληψη από κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχει προς το παρόν εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες.

Η διαφαινόμενη παράταση στην ημερομηνία ανοίγματος του λιανεμπορίου φέρνει πιο πίσω και το πότε θα σηκώσει ρολά η εστίαση.

Τα καφέ και τα εστιατόρια πιθανότατα να ανοίξουν στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμό ως προς τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, με προϋπόθεση πάντα η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να το επιτρέπει.