• 15 Απριλίου, 2021

Lockdown : Μικρή μείωση κίνησης, συνωστισμός στα λεωφορεία

 Lockdown :  Μικρή μείωση κίνησης, συνωστισμός στα λεωφορεία

Η πρώτη μέρα των μέτρων έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στους πολίτες για το τι ισχύει και τι απαγορεύεται με τις μετακινήσεις…

Την ίδια ώρα η αποφυγή του συνωστισμού μοιάζει αδύνατο, τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Όλο και περισσότερες είναι οι εικόνες από τον συνωστισμό των πολιτών στα λεωφορεία και γενικότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις.

Συνωστισμός επικράτησε και στα σούπερ μάρκετ αφού οι πολίτες για να τσικνίκνίσουν έστω και οικογενειακά έχουν μόνο μία επιλογή με τα νέα μέτρα.

Το κοντινό σούπερ μάρκετ ή κρεοπωλείο που θα συνωστιστούν όλοι αφού η παραδοσιακή βόλτα για ψώνια στην Bαρβάκειο απέχει πάνω απο 2 χιλιόμετρα.

Οι αντιδράσεις πολλές ιδίως για τον κωδικό 2 που αφορά τα ψώνια σε σοπυπερ μάρκετ και τον 6 που αφορά τις μετακινήσεις για σωματική άσκηση.

Ένα καθόλου “έξυπνο” lockdown: Αντιφάσεις και άλλα ευτράπελα- Οι ενστάσεις Τσιόδρα

Ο κωδικός «2» για τα ψώνια αφορά πλέον μετακίνηση στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης ή σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων και οι πολίτες διαπιστώνουν από την πρώτη ώρα πρακτικά προβλήματα.

Για το «6» για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο. Οι αντιδράσεις πολλές από τους κατοίκους της τσιμεντούπολης που αντιδρούν που δεν μπορούν να πάνε σε θάλασσα ή στο βουνό. Οι πιο νέοι γυμνασμένοι από την άλλη κάνουν ορθοπεταλιά για όσο αντέχουν.