• 15 Απριλίου, 2021

Lockdown : Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι

 Lockdown : Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι

Για μια μικρή χαλάρωση των μέτρων του lockdown που θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες για την «τελική ευθεία» μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος ανακοινώνοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Σύμμαχος» στη χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να είναι και ο καιρός, που θα βελτιώνεται όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και έτσι θα ευνοεί τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπου ο ιός δεν εξαπλώνεται με την ίδια ευκολία.

Έτσι λοιπόν, πιο συγκεκριμένα, από αύριο Σάββατο, αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης στις μετακινήσεις των πολιτών τα Σαββατοκύριακα και αντί για 19:00 το απόγευμα θα ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ (μέχρι τις 05:00 το πρωί), όπως ισχύει άλλωστε και τις καθημερινές.

Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνεται με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μετακίνηση σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με SMS 6 στο 13033, ωστόσο θα μπορεί κανείς να μεταβεί εκεί μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Παράλληλα, στα μέτρα προβλέπεται η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.