• 29 Οκτωβρίου, 2020

Λήξη συναγερμού στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

 Λήξη συναγερμού στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Με ανακούφιση άκουσαν τα αποτελέσματα των τεστ κοροναίού στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου αφού τα αποτελέσματα δεν βρήκαν ένστολους της υπηρεσίας να είναι θετικοί στον νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου κ.Πικράκη που μίλησε στο neakriti.gr «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι και τα 30-40 τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι αστυνομικοί είναι αρνητικά. Όπως είναι φυσικό υπήρξε μια ανησυχία μέχρι να μάθουμε τα αποτελέσματα. Σε ότι αφορά στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου είναι καλά στην υγεία και παραμένει σε καραντίνα. Αρχικά εκδήλωσε αδιαθεσία και κάποια συμπτώματα, τα οποία όμως υποχώρησαν».

Σε καραντίνα 7 εργαζόμενοι του Λιμένα Ηρακλείου, οι οικογένειές και οι επαφές τους

Την ίδια ώρα σεε καραντίνα έχουν τεθεί 7 εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, οι οικογένειές τους αλλά και οι στενές επαφές τους, δηλαδή όσοι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Γιάννη Βαρδαβά από τα 55 άτομα οι 5 βρέθηκαν θετικοί στον ιό και στο δεύτερο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν και αναμένονται τις επόμενες ώρες και τα αποτελέσματα για δύο ακόμα άτομα που επίσης είχαν βρεθεί θετικοί στο πρώτο τεστ.

Όπως αναφέρει ο κ.Βραδαβάς: «όλοι τους βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Από τους 5 οι οποίοι είναι διαπιστωμένα θετικοί στον κορωνοϊό, οι 4 είναι σχεδόν ασυμπτωματικοί ή τα πρώτα συμπτώματα ήδη πέρασαν. Μόνο το ένα άτομο βρίσκεται στο ΠΑΓΝΗ αλλά μας λένε ότι η πορεία του είναι καλή».

Όπως διευκρίνισε, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθυστερεί καθώς οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν αμέσως αλλά σταδιακά στο ΠΕΔΥ για να υποβληθούν στο τεστ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ από τους υπόλοιπους 55 εργαζόμενους όλοι εργάζονται κανονικά, είτε με τηλεργασία, είτε τηλεφωνικά και ο Οργανισμός παραμένει κλειστός για το κοινό μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να δοθούν νεότερες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ