Λίβερπουλ: Συναυλία – πείραμα με 5.000 θεατές χωρίς μάσκες

 Λίβερπουλ: Συναυλία – πείραμα με 5.000 θεατές χωρίς μάσκες

People attend a music concert in Barcelona, Spain, Saturday, March 27, 2021. Five thousand music lovers are set to attend a rock concert in Barcelona on Saturday after passing a same-day COVID-19 screening to test its effectiveness in preventing outbreaks of the virus at large cultural events. The show by Spanish rock group Love of Lesbian has the special permission of Spanish health authorities. While the rest of the country is limited to gatherings of no more than four people in closed spaces, the concertgoers will be able to mix freely while wearing face masks. (AP Photo/Emilio Morenatti)

Η χαρά της νεολαίας στο Λίβερπουλ δεν περιγράφεται. Μετά από ένα χρόνο μπορούν επιτέλους να χαθούν στο πλήθος και να απολαύσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα σε μια συναυλία. Περίπου 5.000 άνθρωποι δεν χρειάστηκε να φορούν μάσκες ούτε να τηρήσουν τις αποστάσεις. Είχαν όλοι τους υποβληθεί σε τεστ, βγήκαν αρνητικοί και δεσμεύτηκαν ότι θα ξανακάνουν το τεστ σε πέντε ημέρες.

Τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν από επιστημονικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για να κατανοήσουν πώς το πλήθος συμβάλλει στη διάδοση του ιού.

Αν και το μόνο που θέλουν οι νέοι δεν είναι τόσο να συμβάλλουν στο πείραμα αλλά να ξανανιώσουν μετά από ένα χρόνο, τις δονήσεις που τόσο τους έλειψαν.

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες τα κλαμπ άνοιξαν για μία μέρα στη Τζιρόνα της Ισπανίας. Οι νέοι μπορούν ξανά να λικνιστούν στους ρυθμούς της rnb και της House επιστρέφοντας στη νυχτερινή ζωή.

Σε αντίθεση με το Λίβερπουλ, στη Τζιρόνα οι θαμώνες των κλαμπ πρέπει να φορούν μάσκες και να έχουν μαζί τους πιλοτικό ψηφιακό πάσο για να μπορούν να περάσουν. Σε αυτό πρέπει να καταχωρείται το μοριακό τεστ που θα έχουν κάνει 72 ώρες νωρίτερα.

Τα 250 εισιτήρια έγιναν καπνός σε 20 λεπτά.

Στην πόλη όπου άρχισαν όλα, η συναυλία με 11.000 κόσμο χωρίς μάσκες και αποστάσεις δείχνει ότι ο ιός έχει ελεγχθεί σχεδόν απόλυτα.

Στην πόλη που ήταν το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, τα κρούσματα είναι πλέον ελεγχόμενα και έχουν γίνει 265 εκατομμύρια εμβολιασμοί, αριθμός ικανός για να αφήσει πίσω της τον τρομερό εφιάλτη.

admin_e4p2sd6v