• 29 Οκτωβρίου, 2020

Διάγγελμα Ερντογάν για την Αγία Σοφία – “Στις 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή”

 Διάγγελμα  Ερντογάν  για την Αγία Σοφία – “Στις 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή”

Όπως ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το διάγγελμα του «στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία και αφού πρώτα γίνουν όλες οι προετοιμασίες».

«Δεν θα υπάρχει εισιτήριο, το καταργούμε. Είναι θέμα κυριαρχίας της Τουρκίας το πώς θα χρησιμοποιηθεί η Αγία Σοφία. Θα εκληφθεί σαν παραβίαση της κυριαρχίας μας η όποια αντίδραση στην απόφαση της δικαιοσύνης μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος στο διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό, που ξεκίνησε στις 20:53, το βράδυ της Παρασκευής. «Η απόφαση έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων Η Αγία Σοφία είναι το λάβαρο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» επεσήμανε.

Κατά το διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε: «Καλώ όλους να σεβαστούν την απόφαση για την Αγία Σοφία που ελήφθη από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας μας. Το θέμα για το πώς και ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί η Αγία Σοφία είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. Έτσι απ’ αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε στάση ή έκφραση πέρα από την απόφαση των δικαστικών και εκτελεστικών οργάνων της χώρας συνιστά παραβίαση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».