• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

LIVE Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν εικόνες ντροπής – Πρόσφυγες περιμένοντας… τα “άφαντα” πλοία

 LIVE Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν εικόνες ντροπής – Πρόσφυγες περιμένοντας… τα “άφαντα” πλοία

Πολλά διεθνή Μέσα βρίσκονται στην Μυτιλήνη και καταγράφουν τις εικόνες με τους πρόσφυγες μετά την καταστροφή της Μόριας.

Την ίδια ώρα προς ακύρωση οδηγείται το μόλις χθες ανακοινωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, δηλαδή της στέγασης, μέρους έστω των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που μένουν στο δρόμο και σε χωράφια σε συνθήκες πανδημίας.

Το σχέδιο προέβλεπε τη μετακίνηση και παραμονή 1000 από αυτούς σε πλοίο που θα ερχόταν μάλιστα στη Μυτιλήνη χθες το βράδυ. Και άλλων τόσων σε δυο αρματαγωγά πλοία.

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι το μεν πλοίο έδεσε στο Σίγρι και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Τα δε αρματαγωγά μάλλον και αυτά δεν πρόκειται να έλθουν στο νησί.

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με δήλωση του σήμερα ανέφερε πως «εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους». Έσπευσε δε να προσθέσει με νόημα πως «αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».