• 15 Αυγούστου, 2020

Κοροναϊός: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 695 συνολικά – Έχουν προσβληθεί 8.000-10.000! – Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

 Κοροναϊός: 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 695 συνολικά – Έχουν προσβληθεί 8.000-10.000! – Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την συμβολή του στην “μάχη” ώστε να μπει “φρένο” στην εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα στη χώρα, με το σύνολο να αγγίζει τα 695 κρούσματα.

Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%, ενώ σημείωσε ακόμη πως 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι.

Χαρδαλιάς: Μόνο με ραντεβού η επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία. Τι ισχύει για ΙΧ- ΤΑΞΙ

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Παράλληλα ανκοίνωσε ότι: 

Το δημόσιο θα δέχεται μονο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

Εργαζόμενος που δεν οδηγέι και εξυπηρείτ

Για δημοσιογράφους, απαιτείται η κάρτα και η βεβαίωση του εργοδότη.

Για την κίνηση των φορτηγών απαιε΄τειται βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποσοτλής ή κίνηση.

Στα ΤΑΞΙ περαν από τον οδηγό μονο ένα άτομο, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα υγείας επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης.

Στα ΙΧ επιτρέπεται περαν του ένα συνεπιβάτη όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά.

Αναγκαία κρίθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές γιατρούς νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας.

Πατήστε ΕΔΩ