• 21 Οκτωβρίου, 2021

Λινού: Πώς θα πειστούν οι “αρνητές” – Τι είπε για τον Τσιόδρα

 Λινού: Πώς θα πειστούν οι “αρνητές” – Τι είπε για τον Τσιόδρα

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», και τοποθετήθηκε για την κριτική που άσκησε ο  καθητητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας σε όσους διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες».

“Συμφωνώ με τον κ. Τσιόδρα, οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις έρευνες” είπε η κ. Λινού, τονίζοντας ότι “πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα και με βάση αυτά να μιλούν οι επιστήμονες”.

Παράλληλα, η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, η οποία όπως είπε η “επικοινωνία της υγείας είναι επιστήμη και αυτή η επιστήμη δεν αξιοποιήθηκε στην Ελλάδα”.

Στο νοσοκομείο εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά – Αποσύρεται από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ

Σε ερώτηση για το πώς θα πειστούν οι “αρνητές” να εμβολιαστούν η καθηγήτρια εξέφρασε την άποψη ότι “χρειάζεται επικοινωνιολόγος υγείας για να πείσει την αναγκαιότητα του εμβολίου”.

Και σημείωσε, για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού, πως «δεν ξέρω αν αυτοί που πηγαίνουν είναι έμπειροι στο να πείθουν ανθρώπους, διότι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο και στο να οργανώσουν την καμπάνια, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει έστω ένας επικοινωνιολόγος υγείας σε αυτή την ομάδα».

Μάλιστα, τόνισε πως «υπάρχει τεράστια σύγχυση και αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το ποια είναι τα βασικά μηνύματα και με ποιον τρόπο θα γλυκάνουμε και θα πείσουμε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ τοποθετήθηκε και για την κριτική που άσκησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας σε όσους διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες».

«Συμφωνώ με τον κ. Τσιόδρα, οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις έρευνες» είπε η κ. Λινού, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα και με βάση αυτά να μιλούν οι επιστήμονες».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.