• 25 Οκτωβρίου, 2021

Λινού: Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση του ιού στα παιδιά

 Λινού: Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση του ιού στα παιδιά

Για την μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα και γι’ αυτό θα ήταν καλό τα παιδικά πάρτι να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα.

Η καθηγήτρια εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς αναμένεται αύξηση κρουσμάτων όταν πέσει η θερμοκρασία.

Στο Καστελόριζο το υποβρύχιο “Παπανικολής” – Το τρολάρισμα του στρατηγού Φλώρου στους Τούρκους

Όπως είπε, στον ΑΝΤ1,  υπάρχει ανησυχία γιατί ο ρυθμός εμβολιασμού είναι χαμηλός, γατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού ενώ την ίδια ώρα πέφτει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα είναι περισσότερο μέσα στα σπίτια.

Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το κόστος της θέρμανσης.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης από όλους, και από τους εμβολιασμένους για τον κοροναϊό, οι οποίοι όπως είπε «νομίζουν ότι δεν χρειάζονται μέτρα προστασίας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον παράλληλο εμβολιασμό για την γρίπη και τον κοροναϊό.

Η κ. Λινού κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί, όπως είπε δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό προστατεύουν τα αντισώματα.