• 29 Νοεμβρίου, 2020

Liberation: Aντιπαράθεση στη Γαλλία για την αφίσα κατά των ισλαμιστών μετά την επίθεση στη Νίκαια

 Liberation: Aντιπαράθεση στη Γαλλία για την αφίσα κατά των ισλαμιστών μετά την επίθεση στη Νίκαια

Ξεκίνησε την Παρασκευή, μια ημέρα μετά την επίθεση στη Βασιλική της Νίκαιας, μια νέα δημοτική εκστρατεία εμφανίζεται στους δρόμους του Béziers (Hérault). Βλέπουμε μια αναπαράσταση του Χριστού στο σταυρό, την προτομή με λαιμό, συνοδευόμενη από αυτό το σχόλιο: «Επιθέσεις μαχαιριού, θα αντιδράσουμε επιτέλους; Αποβολή των ισλαμιστών. “

Ο Ρόμπερτ Μέναρντ, ο δήμαρχος που σχετίζεται με το εθνικιστικό Rassemblement, το έχει ξανακάνει: από την εκλογή του το 2014, δημοτικές πινακίδες έχουν χρησιμεύσει ως ρελέ για τις πολιτικές ομιλίες της πόλης. “Αυτή η αφίσα δεν είναι απολύτως μισητή”, δήλωσε ο Αρθούρ Μπαχς, επικεφαλής του προσωπικού στο δημαρχείο. Σύμφωνα με αυτόν, αυτή «δεν στιγματίζει κανέναν, εκτός από τους ισλαμιστές» . Το συλλογικό σύνολο! du Biterrois (κίνημα για μια αριστερή εναλλακτική, οικολογική και ενωμένη), την αποκαλεί «περιφρόνητη αφίσα» και διαμαρτύρεται ενάντια σε τέτοια εκμετάλλευση αυτών των αιματηρών τρομοκρατικών πράξεων» .


Ο Bernard Boissezon, αρχιεπίσκοπος του καθεδρικού ναού του Béziers, από την πλευρά του είπε ότι ένοιωσε «άβολα» μπροστά σε αυτήν την πολιτική εκμετάλλευση της εικόνας του Χριστού: «Αρκετοί καθολικοί μου εμπιστεύτηκαν ότι ενοχλήθηκαν μπροστά από αυτήν την εικόνα”, διαβεβαιώνει. “Αλλά οι δημοσιεύσεις του δημάρχου μας είναι πάντα προκλητικές, και αρχίζουμε να συνηθίζουμε”, τόνισε.

Béziers - BEZIERS ( 34 ) - ROBERT MÉNARD ADRESSE SES VŒUX AUX BITERROIS

Τον Οκτώβριο του 2016, μια καμπάνια με γενειοφόρους άνδρες με σκούρο δέρμα συνοδεύτηκε από αυτό το κείμενο που προκαλεί: «Αυτό είναι, έρχονται… Οι μετανάστες στο κέντρο της πόλης μας!» Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο τόνος σχεδόν δεν άλλαξε. Έτσι, κατά τη διάρκεια ομιλίας που δόθηκε την Κυριακή σε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια, ο Robert Ménard ξεκίνησε: « εισβάλλει στους δρόμους μας, στις επιχειρήσεις μας» , προσθέτοντας: «Μιλώ για έναν εχθρό που δεν «δεν είναι πλέον στο κατώφλι μας, αλλά ανάμεσά μας».

Campagne d'affichage polémique à Béziers : Robert Ménard récidive - Le Point
Affiche Raciste des Migrants: Robert Ménard Persiste et Signe dans sa  Connerie

Ερωτηθείς από το κανάλια F3 σχετικά με την έννοια της νέας καμπάνιας αφίσας, ο δήμαρχος είπε ότι ήθελε να δηλώσει την «αλληλεγγύη του προς τους Χριστιανούς».

Πηγή: Liberation