• 28 Ιανουαρίου, 2021

Λιανεμπόριο: Έτοιμο να σηκώσει ρολά, αλλά με περιορισμούς – Οι προβληματισμοί των λοιμωξιολόγων

 Λιανεμπόριο: Έτοιμο να σηκώσει ρολά, αλλά με περιορισμούς – Οι προβληματισμοί των λοιμωξιολόγων

Την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένει η κυβέρνηση για να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από την προσεχή Δευτέρα.

Η αρμόδια Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί την Παρασκευή την τελική της πρόταση προς την κυβέρνηση με τον προβληματισμό να παραμένει έντονος για το κέντρο της Αθήνας όσο και για τις περιοχές που διατηρούν αυξημένο ιικό φορτίο όπως η Δυτική Αττική, η Βοιωτία, η Λέσβος, η Κάλυμνος, η Ροδόπη, η Αργολίδα και η Χαλκιδική.

Τα στοιχεία του Τσιόδρα που ανησυχούν τους ειδικούς- Στα 46 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νέων ασθενών!- Απών για άλλη μία φορά ο επικεφαλής της επιτροπής από την ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προβληματισμός εντοπίζεται σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, όπως του κεντρικού τομέα που περιλαμβάνει τους δήμους Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Έμποροι και επιχειρηματίες μετρούν αντίστροφα για την τακτική σύσκεψη της Παρασκευής υποστηρίζοντας πως αν χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων θα μείνουν με το stock του χειμώνα και η ζημία θα είναι από ένα σημείο και μετά μη αναστρέψιμη.

Πιθανότερο, η αγορά να ανοίξει με τη μέθοδο του click in shop για ένδυση, υπόδηση, κοσμηματοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλεία, όπως στις γιορτές, και με click away τα υπόλοιπα καταστήματα.

Εφόσον αποφασιστεί το άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα με επίσκεψη, οι καταναλωτές θα ξαναμπούν στα μαγαζιά πιθανόν κατόπιν ραντεβού.

Αφού στείλουν μήνυμα στο 13033, πηγαίνουν στο κατάστημα και δοκιμάζουν τα προϊόντα με συγκεκριμένο χρόνο παραμονής πληρώνοντας με μετρητά ή κάρτα,

Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα αλλαγής.

Πελάτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό καθώς o αριθμός εντός του καταστήματος θα εξαρτάται από την επιφάνεια και τον αριθμό των εργαζομένων.

Η διάρκεια εφαρμογής της νέας μεθόδου θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά δεδομένα. Μένει να διευκρινιστεί αν το click in shop θα εφαρμοστεί στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση όπως τόνισε και ο Χρ. Ταραντίλης το γεγονός πως ένας μήνας Lockdown κοστίζει στην οικονομία 3 δισ. ευρώ παίζει το ρόλο του που όμως συνδέεται άμεσα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τον αριθμό των κρουσμάτων.