• 30 Οκτωβρίου, 2020

Λευκός Οίκος: Τρεις δημοσιογράφοι θετικοί στον κοροναϊό

 Λευκός Οίκος: Τρεις δημοσιογράφοι θετικοί στον κοροναϊό

Τρεις δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου έχουν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια, έχουν μολυνθεί από τον COVID-19. Και οι τρεις δημοσιογράφοι βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο την τελευταία εβδομάδα. H ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου πραγματοποιεί ιχνηλάτηση για καθένα από αυτά, σύμφωνα με την Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Αρκετοί δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καραντίνα με μεγάλη προσοχή, καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ, ανέφερε η ένωση, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που νόσησαν.

Ο Πρόεδρος της WHCA, Zeke Miller, σε επιστολή προς δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου τους προέτρεψε να αποφύγουν τον Λευκό Οίκο, εκτός εάν είναι μέρος μιας ομάδας Τύπου ή διαθέτουν κλειστό χώρο εργασίας. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την υγεία τους εάν έχουν παρακολουθήσει το Σάββατο την εκδήλωση του Προέδρου Τραμπ για την υποψήφια του Ανώτατου Δικαστηρίου Amy Coney Barrett ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση εκείνο το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε. Πέντε άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων δύο Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, έκτοτε έχουν βρεθοί θετικοί τον ιό.

«Λόγω των περιπτώσεων που συνδέονται με τις συρροές κρουσμάτων το περασμένο Σαββατοκύριακο και του μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων που πιστοποιήθηκαν για την εκδήλωση Rose Garden 9/26, σας ζητάμε αν ήσασταν εκείνη την περίοδο στο Λευκό Οίκο ή στις εκδηλώσεις, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε οποιεσδήποτε αλλαγές στην υγεία σας», είπε ο Μίλερ.

Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να κάνει τεστ σε όλους τους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν με το Air Force One την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε ο Μίλερ, συνιστώντας σε άλλους δυνητικά εκτεθειμένους δημοσιογράφους να να κάνουν επίσης το τεστ.

«Για επτά μήνες, είμαστε ξεκάθαροι για τους εγγενείς κινδύνους στην εκπλήρωση της υποχρέωσής μας να ενημερώνουμε το αμερικανικό κοινό», συνέχισε ο Μίλερ. «Σήμερα, αυτοί οι κίνδυνοι είναι πιο εμφανείς από ποτέ, αλλά η δουλειά μας μεγαλώνει μόνο πιο ζωτική».

Πηγή πληροφοριών: NY POST