• 13 Ιουνίου, 2021

“Λευκή πετσέτα” στην προανακριτική; Μετά τους Καλογρίτσα και Βερύκιο η ΝΔ φέρεται να μην καλεί άλλους μάρτυρες

 “Λευκή πετσέτα” στην προανακριτική; Μετά τους Καλογρίτσα και Βερύκιο η ΝΔ φέρεται να μην καλεί άλλους μάρτυρες

Μετά τις καταθέσεις Καλογρίτσα και Βερύκιου στην προανακριτική στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία δεν αναμένεται να καλέσει άλλους μάρτυρες και άρα δίνει τη δυνατότητα επιλογής στην αντιπολίτευση, εφόσον βέβαια εγκριθεί και από την πλειοψηφία.

Στην αρχή των εργασιών της προανακριτικής είχε γίνει γνωστό ότι η ΝΔ θα καλούσε τους Κυριάκο Τόμπρα (διαμεσολαβητής μεταξύ Καλογρίτσα και Χούρι, κατέθεσε), Χρήστο Καλογρίτσα (βασικός μάρτυρας, κατέθεσε), Χρήστο Νικολάου (στέλεχος της εταιρίας Καλογρίτσα, κατέθεσε) και Αντώνη Λιανό (λογιστής της εταιρίας CCC, κατέθεσε), Δήμο Βερύκιο (συνεργάτης Δ. Κοντομηνά, κατέθεσε) αλλά επίσης τους κ.κ. Μαρινάκη και Βαξεβάνη.

Ο κατάλογος φαίνεται να σταματά στον δημοσιογράφο του Alpha.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να ζήτησε την εξέταση του Κώστα Βαξεβάνη, του Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσαδάρη. Μόνο για τον τελευταίο η πλειοψηφία έδωσε καταφατική απάντηση ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη για τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Για την Ελληνική Λύση, η βουλεύτρια Μαρία Αθανασίου φέρεται να συμφώνησε στην κλήση του Βαξεβάνη, ενώ πρότεινε να κληθεί και η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα. Η πλειοψηφία σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε την κλήση της γραμματέα με το σκεπτικό ότι συνιστά στενό συνεργάτη του επιχειρηματία που δεν αναμένεται να συνεισφέρει κάτι περισσότερο στην επιτροπή. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές μάλιστα φέρονται να λένε ότι όσο διαρκούν οι εργασίες της Επιτροπής, ο Χρήστος Καλογρίτσας θα μπορεί να καταθέσει νέα τεκμήρια, εφόσον προκύψουν τέτοια.

Με αυτά τα δεδομένα, επόμενος μάρτυρας στην Επιτροπή θα είναι ο Αθανάσιος Τσαδάρης, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, της τράπεζας δηλαδή με την οποία συνεργαζόταν η εταιρία Καλογρίτσα την εποχή του επίμαχου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κατάθεση Βερύκιου

Ως συνομιλητή μειωμένης αξιοπιστίας παρουσίασε τον Χρήστο Καλογρίτσα ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, Δήμος Βερύκιος, κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά. Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταθέσει πως είχε συναντήσει τον κ. Κοντομηνά κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βερύκιος είπε τα εξής:

-Δεν ήμουν στο ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα. Ο ίδιος ο Καλογρίτσας πήρε τηλέφωνο τον Κοντομηνά για να κλείσουν το ραντεβού. Ο Κοντομηνάς μού είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφερόταν για τη διοίκηση του καναλιού, παρά μόνο για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Έκανε εντύπωση στον Κοντομηνά ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση.

-Μου είπε ο Κοντομηνάς “πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία”».

-Δεν ξέρω αν ο Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον στην τότε κυβέρνηση (σ.σ.: μετά τη συνάντησή τους), αλλά εμένα μου είπε κατά λέξη: “Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου”.