• 14 Ιουνίου, 2021

Λέσβος: Μεγάλη ανησυχία για πολλά κρούσματα με γαστρεντερικές διαταραχές στην Αγιάσο

 Λέσβος: Μεγάλη ανησυχία για πολλά κρούσματα με γαστρεντερικές διαταραχές στην Αγιάσο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί από χθες το βράδυ  στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ) στην Αγιάσο, όταν διαπιστώθηκε ότι 10 από τουλάχιστον τρόφιμοι, από τους συνολικά 70,  μετά το τελευταίο γεύμα τους, εκδήλωσαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας με  διάρροιες.

Το πρωί ένας εκ των 10 ασθενών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με εντολή γιατρού, διότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, αντίθετα η κατάσταση του χειροτέρευε συνεχώς.

Στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες, ο τρόφιμος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας, έπαθε δύο φορές ανακοπή και εσπευσμένα μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση του ασθενούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Αναφερόμενος στα περιστατικά γαστρεντερίτιδας καθώς και στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας ενός εκ των ασθενών, ο Διοικητής του Ιδρύματος Δημήτρης Παραδέλλης, δεν έκρυψε την αγωνία και την ανησυχία του.

Σύγκρουση για τη Novartis μετά την δίωξη κατά Αγγελή- ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει το αφήγημα της “σκευωρίας”- Ν.Δ: Δεν παρεμβαίνουμε στην Δικαιοσύνη

«Είμαστε σε στάδιο διερεύνησης προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία των περιστατικών αυτών. Χθες το βράδυ οι άνθρωποι έφαγαν ψητό χοιρινό με πατάτες στο φούρνο και το φαγητό όπως πάντα το ετοίμασαν οι μάγειρες του ιδρύματος. Γίνεται  έρευνα αυτή τη στιγμή για το αν ευθύνεται το φαγητό ή το νερό που ήπιαν για τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ή αν πρόκειται για κάποια μορφή ίωσης. Τίποτα δεν αποκλείεται όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και εξετάζονται

Από κει και πέρα, οι 9 εκ των 10 ασθενών που εκδήλωσαν αυτά τα συμπτώματα, τώρα είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς ένας τρόφιμος ο οποίος κρίθηκε από το γιατρό ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είναι σε άσχημη κατάσταση και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε ο Διοικητής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου Δημήτρης Παραδέλλης.

Πηγή: stonisi.gr