Λέων: Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και αυτής που πωλείται στη μαύρη αγορά

 Λέων: Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και αυτής που πωλείται στη μαύρη αγορά

Για την καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μίλησε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Και όλα αυτά την ώρα που αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και της ουσίας που πωλείται στην μαύρη αγορά. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει καθαρή ουσία. Στην Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι ξέρουμε την αιτία και τη δόση της ουσίας που οδήγησε στο θάνατο», ανέφερε στην ΕΡΤ1 ο Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο καταγράφεται σε ένα νοσοκομείο, από την πηγή του, δηλαδή το φαρμακείο μέχρι το σημείο που χορηγείται από ειδικούς γιατρούς. Είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναισθησιολόγους και εντατικολόγους. Η πορεία του φαρμάκου εντός ενός νοσοκομείου είναι και καταγεγραμμένη και μπορεί να ανιχνευτεί σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπήρξε η παραμικρή απώλεια».

Τζωρτζίνα- Πάτρα- θάνατος

Όπως τόνισε ο ίδιος, αν η διαδικασία της παράνομης προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας από ένα νοσοκομειακό ίδρυμα έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τότε οι αναζητήσεις της Αστυνομίας και των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να πάνε χρονικά πιο πίσω από το διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

«Εκτιμώ ότι η χορήγηση (κεταμίνης) καθημερινά θα ήταν δύσκολο να έχει γίνει», δήλωσε ο κ. Λέων, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί εξειδικευμένη εξέταση για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Λέων: Οι έρευνες δεν γίνονται από μηδενική βάση»- Τι είπε για Μαλένα και Ίριδα
Μιλώντας για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας ο κ. Λέων τόνισε ότι οι έρευνες δεν γίνονται από μηδενική βάση. «Έχουμε πάρα πολλά ευρήματα και στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο, αλλά δεν ερμηνεύτηκαν έτσι όπως θα έπρεπε να ερμηνευτούν».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έως το τέλος Μαΐου, θα έχουμε σαφείς απαντήσεις ως προς τα αίτια και τους μηχανισμούς θανάτου των δυο παιδιών.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας λέγοντας ότι είναι πολύτιμο στοιχείο το ότι υπάρχει ιατρική νοσηλεία.

«Αν ο θάνατος τεκμηριώνεται πλήρως από τους ιατρικούς φακέλους δεν υπάρχει θέμα. Αν θεωρούμε ότι υπήρχε εξωγενής παράγοντας, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος δράστης/ες υπήρχε στο δωμάτιο τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που η γυναίκα κατέληξε». Και όπως είπε, η εκταφή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σκελετικών κακώσεων», αλλά δεν μπορεί να αποδώσει τα πάντα».

πηγή: enikos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος