• 20 Απριλίου, 2021

Λάρισα: Αντιδράσεις για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας – Έρευνα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ – Τι έγινε στο πάρκο

 Λάρισα: Αντιδράσεις για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας – Έρευνα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ – Τι έγινε στο πάρκο

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος ανέλαβε τη διερεύνηση του περιστατικού αστυνομικής βίας σε βάρος μαθητών στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, όταν μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και  συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα ενηλίκων -χωρίς  διακριτικά- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο και με άσχημες εκφράσεις αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι ενήλικοι, εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι! 

Μάλιστα, αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, τον προσήγαγαν στο Τμήμα.

Λάρισα: Καταγγελία εκπαιδευτικών για αστυνομική βία σε βάρος 13χρονου μαθητή

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος.

 Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας: Περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον ανήλικων μαθητών και τραυματισμός 13χρονου

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Αλγεινή εντύπωση και οργή στην τοπική κοινωνία της Λάρισας προκαλούν οι καταγγελίες γονέα μαθητή Γυμνασίου, ότι ο γιος του, όπως και άλλοι συνομήλικοί του που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, υπέστησαν το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, αστυνομική βία από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 13χρονου μαθητή.

Φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης, εναντίον οποιουδήποτε πολίτη και πολύ περισσότερο εναντίον ανήλικων μαθητών, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία της πόλης.

Οι εξηγήσεις που φέρεται μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο ότι έδωσαν οι αστυνομικοί στον καταγγέλλοντα γονέα δεν πείθουν κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία όσων αστυνομικών υπερέβησαν τα όρια, οδηγώντας στην τρομοκράτηση μικρών μαθητών και τον τραυματισμό ενός από αυτούς».

H ΣΥΝΕΚ Λάρισας

H ΣΥΝΕΚ Λάρισας με ανακοίνωσή της καταδικάζει την αστυνομική βία σε βάρος μαθητών και μαθητριών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείου της πόλης μας που πέσανε θύματα  αστυνομικής βίας.

Ως εκπαιδευτικοί είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Οφείλουμε να μη σιωπήσουμε και να ανοίξουμε μία γέφυρα στήριξής τους απέναντι στη βία και την τρομοκράτηση που δέχτηκαν.

Η καταδικαστέα επίθεση αντρών της αστυνομίας σε μικρά παιδιά, που μάλιστα απλώς βρίσκονταν στο πάρκο, είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο γεγονός.

Θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν κατάματα στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας το ωμό πρόσωπο της βίας  σε μία περίοδο που στη χώρα μας η αστυνομοκρατία και η καταστολή ξεπερνά επανειλημμένως τα όρια, ιδιαιτέρως σε περιστατικά ενάντια στους νέους και τις νέες.

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των γονιών τους.

Αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Τα παιδιά δικαιούνται έναν δικαιότερο κόσμο και πρέπει να τους δείξουμε ότι μπορούν ακόμη να πιστεύουν σε αυτόν».

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Kαταγγέλλει όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου σε βάρος

Όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου σε βάρος μαθητών Γυμνασίου καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας, με ανακοίνωση που απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη:

«Επειδή  δηλώνετε  Υπουργός  Προστασίας του Πολίτη  και συνηθίζετε, μάλιστα, να κάνετε  λόγο για αστυνομικούς που τους χειροκροτεί ο κόσμος, σας  ενημερώνουμε  δημόσια  για  ένα  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  αστυνομικής  βίας  σε  βάρος  13χρονων παιδιών  σε  πάρκο  της  Λάρισας.

Όπως  καταγγέλλουν  οι  γονείς  και  τα  παιδιά,  την  Τρίτη  30  Μαρτίου  στις 20:30 μμ, μια  ομάδα  πέντε  μαθητών  γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν  στο  πάρκο  του  Αγίου Αντωνίου  και  συζητούσαν,  όταν  ξαφνικά  μια  ομάδα  ενηλίκων –χωρίς  διακριτικά- τους  περικύκλωσε και  άρχισε  να  τους  κάνει  διάφορες  ερωτήσεις  σε  επιθετικό  τόνο (δεν θα αναφέρουμε εδώ τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν) αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους!

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι ενήλικοι, εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή  ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι!!! Επαναλαμβάνουμε, κύριε Χρυσοχοΐδη, έσπασαν το χέρι του δεκατριάχρονου παιδιού!!!

Αν δεν έχετε ακόμα εξοργιστεί (πολύ  πιθανόν, υπάρχει άλλωστε και η συνήθης δικαιολογία του λάθους!) μάθετε και τις επόμενες «επιτυχίες» των  συγκεκριμένων αστυνομικών. Ενώ είχαν σπάσει το χέρι του μαθητή, και  μάλιστα ένας εξ αυτών γύρισε και είπε  στους  υπόλοιπους «ρε  μ…α  του  το  έσπασα» -συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους-  αντί να μεταφέρουν το παιδί στο  νοσοκομείο, το έσυραν  στην  αστυνομία για ανάκριση!

Οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο  αστυνομικό  τμήμα δύο  ώρες αργότερα! Αυτά συνέβησαν στη Λάρισα, τμήμα της ελληνικής  επικράτειας, και  όχι  σε  κάποιο  στενοσόκακο μιας κακόφημης γειτονιάς  τριτοκοσμικής  χώρας, κύριε  Χρυσοχοΐδη.

Eπισυνάπτουμε   την  επιστολή  γονέα  όπως στάλθηκε και καλούμε κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα παραπάνω και να απαιτήσει  να  σταματήσει  η  τρομοκράτηση και  η  άσκηση  βίας απέναντι  στους  πολίτες. Καλούμε  το  ΔΣ  της  ΕΛΜΕ Λάρισας  να  πάρει  θέση και  μαζί  με  όλα  τα  σωματεία σε  όλη  τη  χώρα  να  ορθώσουν   ασπίδα  προστασίας και  υπεράσπισης  των  παιδιών  μας».