• 8 Μαΐου, 2021

LaLiga: Η Super League θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους

 LaLiga: Η Super League θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους

Η ισπανική La Liga έχει προσθέσει το όνομά της στον αυξανόμενο κατάλογο εκείνων που απορρίπτουν την ιδέα της ευρωπαϊκής Super League, χαρακτηρίζοντας αυτήν την κίνηση ως «εγωιστική». Η Ρεάλ Μαδρίτης -της οποίας ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ, θα είναι και πρόεδρος της Super League-, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι τρεις από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους της προτεινόμενης νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η οποία ανακοινώθηκε χθες (18/4), αργά το βράδυ. 

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, υπήρξε επί μακρόν επικριτής της ιδέας μιας ευρωπαϊκής λίγκας. «Η πρόσφατα προτεινόμενη κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια εγωιστική πρόταση που έχει σχεδιαστεί για να πλουτίσει περαιτέρω τους ήδη εξαιρετικά πλούσιους» ανέφερε η ανακοίνωση.

“Κόλαση” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Η UEFA ανακοίνωσε Champions League με 36 ομάδες κόντρα στην European Super League – Ο ρόλος της JP Morgan

«Θα υπονομεύσει την ελκυστικότητα ολόκληρου του παιχνιδιού και θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον της La Liga, των συλλόγων μελών της και σε ολόκληρο το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, απειλεί τα υπόλοιπα ισπανικά αθλήματα, στα οποία, κατά την τρέχουσα σεζόν, η La Liga θα συνεισφέρει περισσότερα από 126 εκατομμύρια ευρώ ως μέρος της συμφωνίας της με την ισπανική κυβέρνηση και την ισπανική Ομοσπονδία.

Αυτή η καταστροφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος θα προκαλέσει τελικά την αποτυχία αυτής της νέας διοργάνωσης και των συμμετεχόντων συλλόγων του. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού».