• 1 Οκτωβρίου, 2020

Κυβερνητική στροφή: Αρνείται διεύρυνση κατηγορητηρίου, ζητά πολιτικές απαντήσεις ρίχνει τους τόνους για το παρακράτος

 Κυβερνητική στροφή: Αρνείται διεύρυνση κατηγορητηρίου, ζητά πολιτικές απαντήσεις ρίχνει τους τόνους για το παρακράτος

Αλλαγή πολιτικού ύφους του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος όχι μόνον αρνήθηκε να σηκώσει το γάντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (είχε ζητήσει διεύρυνση κατηγορητηρίου για τη Novartis) αλλά κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης έριξε τους τόνους στο ζήτημα των υποκλοπών Μιωνή. Παράλληλα ο πρωθυπουργός όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, την ερχόμενη Παρασκευή επέλεξε να απαντήσει στην ερώτηση της Φώφης Γεννηματά και όχι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποια ποσά της καμπάνιας Πέτσα και σε ποια μέσα δόθηκαν.

Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε πολιτικές απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για μείζονα θεσμικά ζητήματα που εγείρονται και κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με τον Νίκο Παππά επιδίδονται σε «θέατρο του παραλόγου» (δεν μίλησε για παρακτράτος) το οποίο «δεν πείθει, προκαλεί τους πολίτες».

Σε ότι αφορά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο για την Novartis, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Ας αφήσει την άκρη στους παλικαρισμούς. Η σιωπή του, διευρύνει στη συνείδηση των πολιτών το κατηγορητήριο».

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ τόνισε πως αποδεικνύεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του δημοσίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για «εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε πως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησης είχε αναλωθεί στην σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων και κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτικές απαντήσεις για το τι γνώριζε σε ότι αφορά τις κινήσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιδίωξη για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Novartis λέγοντας πως «αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο τρόπο για αποζημίωση δημοσίου».